Zelo ponosna sem na dolg intervju s portala Mična, ki deluje pod okriljem Slovenskih novic …

Oddaja Moja zgodba na televiziji EKVB in prispevek na portalu Lokalec.si predstavljata novo prelomnico, dan, ko sem se odločila spregovoriti javno tudi o bolj občutljivi temi načrtovanja družine.

BKTV multiple sclerosisDodala sem svoj piskrček k obsežnemu prispevku na portalu MMC v rubriki Dostopno

In prisostvovala s svojo pojavo in pričevanjem na svetovni dan multiple skleroze v oddaji Planet 18 na Planet TV.

Multiple sclerosis tv

Na kratko sem se predstavila tudi v oddaji Instagram skupnosti na Valu 202, ta prispevek mi je posebno ljub, saj je udaren, kratek in jedrnat:

Ne le ozaveščanje

Veseli me, ko lahko primaknem svoj kamenček v mozaik ozaveščanja o bolezni multipla skleroza. Skozi podajanje svoje zgodbe svetu mi to že uspeva preko FB in IG profila, ki sta luštna podaljšana rokica temu blogu Izgubljena v vesolju.

Že nekajkrat sem sodelovala tudi pri projektu Žive knjižnice, preko katere sem imela priložnost pojaviti se v televizjskem prispevku za Planet TV in v časopisu Gorenjski glas.

Pa ne gre le za ozaveščanje, gre tudi za podporo sobolnikom. Kako pomembno je, da veš, da nisi v tem sam, se zaveš šele, ko skačeš čez ovire, ki ti jih bolezen in življenje začneta nastavljati.Hop k novim izzivom naproti!

Hop v oddajo Med štirimi stenami

V čast mi je bilo biti gostja v oddaji Med štirimi stenami na Prvem programu Radia Slovenija. V oddaji, ki je na TOP listi mojih podcastov. V oddaji, ki jo požiram z ušesi in ki gosti same zanimive goste in gostje, voditeljica in urednica oddaje pa s svojimi iztočnicami kroji boljši svet drugačnim, posebej invalidov.

Mala šola retorike mi ne bi škodila (“hmm” in “amm”), a vsebinsko je bilo sporočilo takšno, kakršnega podajam tudi preko pisanih besed: pozitivno. “Da se zaobiti ovire, se prilagoditi, vztrajati in živeti. Sprehodi so še vedno mučenje, a so nujni. Pojdi kdaj čez mejo zmožnosti, a samo do tam,dokler si še prijazen do sebe.”

Darje o

Ponosna sem, na začetku leta 2022 si nisem mislila … Zdaj pa ozaveščam, zagovarjam bolnika z multiplo sklerozo in s pojavljanjem v medijih so moja sporočila še glasnejša, še močnejša, še vidnejša.