Iskalka v klasičnem smislu.

Nazaj v temni sobici. S porisanimi zavesani in komarnikovimi rešetkami je še temnejša, čeprav že tako stoji na popoldanski senčni strani in vremensko zunanji svet ni prav posebej svetel. A tudi, če bi bil – za toliko ekranov in računalniško zver je bolj primerna ta malo mračna in vampirska atmosfera s podzemnojamsko konstantno klimo.

Danes postajam aktivna iskalka zaposlitve, se odločim. Se odločim najbrž že petindvajsetič, pa vendar sem danes eno stopničko bližje. Bližje čemu? Zaposlitvi ali dejanskemu stmoglavljenju v apatijo, ko bodo vloge, prošnje in ponudbe ostale neodgovorjene, postajale bodo brezdušne, robotske, nekreativne, umetne … Moj um pa bo z vsako prazno poslano pošto bolj zategoval štrik okrog svojega vratu.
To je bilo vprašanje.

Mogoče je tudi zato toliko časa trajalo, da se opogumim, prebolim svoj strah, se pripravim na zavrnitve, čeprav z zavedanjem, da bom zares izklesano hrbtenico dobila šele po toliko in toliko bičih, ki bodo v mojo kožo vrisovali enako število “Ne”-jev. Izkušeni pravijo, da ne bo tako, da bo nastopilo tisto iz prejšnjega odstavka, ta obupano in realno soočenje s turobno situacijo novodobnega trga delovne sile. A res? Ker jaz sem iz dobe apatije pravkar prilezla in četudi se spremenim v proizvodni tekoči trak, bom vseeno nekaj počela, na svoj način bom produktivna, lahko bom rekla, da iščem in vzrajam, ne da “še delam na iskanju službe”. Pa pizdila se bom lahko zares. Komaj čakam!

Vsekakor, povem pokorno s sramežljivo zategnjenim pogledom v tla, bo boljše, če se temu zadnjemu izognem in scenarij raje nadaljujem s čimprejšnjo in tapravo zaposlitvijo. Sem sposobna, sem strokovna, znam in se znam pripeljati do znanja. Vem, da nič ne vem, je jasno kot beli dan, če uporabim malo frazeoloških spretnosti. Znam pisati in to dobro, znam brati, mogoče malo bolj leno. Če ustrelim Strah, ki ga ima najbrž vsak, ki se podaja v neznano, in ugonobim vso to Negotovost, ki skače okrog Strahu, potem sem jaz Tista, ki lahko vodi, ki je glasna in pametna, ki privede do rešitve in izdelka.
Pravkar sem se avtosugestivno napihnila s tem, da sem poosebila Strah, Negotovost in Tisto.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: