Po silvestrskih kuš-kuševanjih…

Prvi januar je osupljivo spokojen dan. 

Malo mačkast
zaradi prelitih opojnih tekočin pretekle noči v moj in tvoj organizem, malo
izčrpan
zaradi prehojenih kilometrov, narejenih v slabih sedmih urah, ko smo lezli
naokrog riti v žep, malo
prazen, ker čarobnost debelih, lenih in
nemislečih dni izgine ali izginja, malo
zmeden, ker je prišel tisti dan,
ko bo treba izpolniti obveznosti, ki smo jih v decembru prelagali z obupnim “saj
bom po novem letu” in malo
siten, ker se meni in vsem ne ljubi
razmišljati o tem, s čim bomo začeli. Tudi
jezen, ampak samo malo zaradi
ironije rockotoških koledarjev pa še vedno
ležeren – po sarmi ali
špagetflajšu. Pa želodec od večerne srnice v golažu pa od polente še prijetno zavaljenZačuden si, ker je (skoraj) samo tebi proti ostali masovki
zijajočih ljudi uspelo dobiti tulec izgorele rakete v glavo… Ko k sreči nisi
gledal v nebo, polno barvnih eksplozij in prašnih meglic. Smejoče je. Prvi januar je tudi
še vedno topel, je strasten pa še malo nostalgično otožen. Slednje spet zaradi enega izgubljenega uhana pa gotovo tudi, ker se v datumu navadiš končne devetice. Je smrdljiv? Postane, ja, če se celo dopoldne, popoldne pa potem še cel večer tenstaš v postelji in ne greš pod tuš – kar tako, ker paše.
Zdaj se stisnem k njegovemu spečemu truplu, ki si ga sicer potuhnjeno lastim, in poslušam nekaj tako žalostno lepega

Join the Conversation

6 Comments

  1. Mhm, prvega smo bili pa res lenobni in spokojni. Itak se je "jutro" začelo šele po 11h s poznim zajtrkom, kosilo je bilo v večernih urah, en filmček, poležavanje po kavčkih … Lep uvod v novo leto 😉

    Vse najlepše tudi v tem letu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: