Predlagam medvedji referendum!

Če je že tako, da se v politiki ne znajo več pomeniti ne o arbitražnih sporazumih, niti o družinskih zakonikih in bi najraje vse predali odločitvam ljudstva, kar je sicer všečno, da ima populacija laikov tako pomembno vlogo pri šofiranju države, ampak prepogosti referendumi prav lepo pokažejo na cincljavost in neodločnost vlade, kar pač ne nudi nekega občutka varnosti, predlagam, da k vprašanjem, ki jih bodo zastavljali nam, zdravim kmečkim brihtnežem, dodajo še naslednje vprašanje s “čitljivo obkroži da ali ne (či-tlji-vo)”:

Ali se strinjate, da bi sledeča situacija postala zavezujoča dolžnost vsakega državljana Republike Slovenije, dežele z važnim Triglavom, usranim Piranskim zalivom, s človeško ribico in bivšim Panonskim morjem – v času, ko bela kristalizirana voda pada z neba, ko snežaki z ali brez oranžnega nosu stojijo na vsakem dvorišču hiše, ki nekaj velja, ko so lesene sanke za po klancu dol edino in osnovno prevozno sredstvo vaških mulcev in ko velikim in odraslim mojstrom poledica na cesti onemogoča več kot 40 kilometrov na uro (vsaj tako se zdi, čeprav utegne cestišče biti povsem suho)?

Ne več sledeča situacija pravi:
Goltam mandarine in iščem recepte za vse, kar je cimetovega. Piškot, ki je med moje zobe zašel danes, je bil samo eden in hočem še. Zimsko spanje v pravem pomenu besede se zdi popolnoma izvedljivo, brlog privlačnih oblik kovtra, povštra in jogija se zdi smiselna nadomestitev temne luknje sredi gozda. Kuhan alkohol me letos sploh ne obsede, čudna novost letošnje zime pa je v čaju z medom in limono – v tej kombinaciji tole nikoli ni šlo skozi moj želodec. Topleje je kot poletna savna na plaži.

Odstopanje glede pitja alkohola z raznimi začimbnimi mešanicami je še sprejemljivo.

Kolk bi blo fino dobit plačo. Tukaj na cipsu sem pa že osmi dan in še vedno sem nadnavdušena nad smislom delovanja le-tega. S kihanjem pa smrkanjem za zdaj še nisem prestrašila ljudi in zanimivo – Vampire Diaries se mi zdi bedarija. Zanimivo zato, ker še vedno kar gledam pa vseeno najbrž še nisem izničila romantičnih čustev do teh stvorov. Mimogrede – a se mora vedno, ko Damon zasadi čekane v človeško telo, slišati kot da bi pravkar podrl eno deblo? Pravzaprav je vse tole en ogromen tok zavesti.

Join the Conversation

7 Comments

  1. Se zna zgoditi, da objavim kak recept v teh prazničnih dneh 🙂

    Ti si z Gorenjske, ne?! Če ti Lesce niso predaleč te vabim na "BOŽIČ ZA VSE" 🙂 (več info pri meni)

  2. O storyteller sem videla to povabilo na tvojem blogu, ampak ravno tiste dni se z dilami spuščam na štajerskem koncu 🙂 – sicer bi mi pa bile Lesce precej blizu…

    Pa prosim – recepte obvezno!

  3. Pha. NE vem, zakaj sem nenehno mislila, da gre za ponedeljek (ker imamo pomoje na faksu tudi nekaj dobrodelnega tisti dan mogoče)…

    Torej, 18. 12. očitno odpade, ker je samo še par uric do izteka dneva. 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: