Tired of Being Woman!

Vse trditve so napisane na podlagi vzorca… Ene, dveh, treh, štirih in še malo žensk. Posplošitev na celotno populacijo je tako skoraj nemogoča, a verjetnost tveganja, da je situacija v osnovni množici enaka, se vseeno nahaja v mejah petih odstotkov.
 • Ženske smo sebične.
 • Ženske smo zmagovalke v samopomilovanju in vedno smo same (vedno!!).
 • Ženske pustimo, da nam čustva zameglijo razum – večkrat.
 • Ženske smo rade neumne – tudi večkrat.
 • Ženske vidimo ptičke, rožice in studenčke. Ko ne vidimo ptičkov, rožic in studenčkov, se v naš wtc center, ki ga imamo v glavi, zaleti letalo.
 • Ženske uničimo dober trenutek s še hitrejšim trenutkom. Znamo.
 • Znamo zagovarjati dober piemes in znamo krivdo prevaliti na še karkoli drugega.
 • Najlepše obvladamo kompliciranje.
 • Še raje pa psihično teroriziramo naše pametnejše, racionalnejše in velikodušnejše moške polovice.
 • Ob 19:59 smo lahko neverjetno zaljubljene vanj, ob 20:00 smo ga pripravljene pustiti, ob 20:01 pa si ga takoj želimo nazaj. Hinavske smo in nezanesljive.
Pa kdo hudiča je izjavil, da smo ženske psihično močnejše kot moški? Pijem metin čaj s cvetki šentjanževke – to že ni znak zdrave, čvrste in vitalne psihe. Jebemo!

V zadnjem času veliko preklinjam. Razlog še najbolj tiči v avtorju, ki bi ga šla najverjetneje ustrelit, če bi bil še živ. Kaj ‘ma vrag za pisat take oslarije!? Kot intelektualni naraščaj pa ob branju “vrtim se v krogu” mislimo na samomor veliko bolj kot na idejo o vsrkavanju informacij zgodovine.

Join the Conversation

10 Comments

 1. Hvala za tole. Včasih pridem do zaključka, da si moškega ob sebi sploh ne zaslužim. Saj ne znam z njim. In govorim na splošno – ne o točno določenem moškem.

  Vse bolj opazujem sebe in kolegice in ugotavljam eno neumno žalostno stvar – z manjšimi odstopanji smo si tako prekleto podobne, da boli. Boli, ker smo vse podobno zmedene, neracionalne, nihajoče in bolno nagnjene h kompliciranju in postavljanju reda v kaosu. Ne moreš … Ne moreš, ker lajf pač ni red. Sprijazni se in živi neobremenjeno – misija nemogoče, če poseduješ minimalno 5 % več estrogena kot testosterona.

  Da ne omenjam vseh nadlog, ki te kot pripadnico ženskega spola bremenijo (m., skrb za lepo telo, nosečnost, rojevanje, menopavza …) … In ja, sem ponosna, da sem ženska, le TAKO zelo ženska si več ne želim biti!

 2. miss.nymphee – a to je smehec muzanja? 😀

  N. – točno tako. Po nepotrebnem “uničujemo življenja” teh, ki jih imamo najraje – in to dejansko po nepotrebnem. Pride kar iz nič in puf! Postaneš živčna razvalina, spraviš v slabo voljo še njega, ti postaneš še večja živčna razvalina. Grozne smo in na nek način je res lahko krivit žensko naravo… Ampak to ni prav. Prenaporno je…

  Ne bi mogla lepše napisat – ponosna, da sem ženska, samo TAKO zelo ženska ne več. Jaz tudi.

  Luka – karkoli je. Ni prav prijetno. 😐

 3. LOVE – glej točko dve. 😀 Vedno (mislimo, da) smo same v tem pocu! 🙂 Pa realnost kaže drugače 😀

  nymphee – sem začutla, začutla! 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: